in

Knedlíky s jahodami, hruškový pudink, jablečný crumble

Hrušky jsou skvělé na podzimOd 6. měsíce

Rýžový hruškový pudink

½ hrnku BIO rýže

1,5 hrnku kojenecké vody

1 hruška

trocha mateřského nebo kojeneckého mléka

Rýži důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a v kojenecké vodě uvařte doměkka. Po odstavení a mírném vychladnutí ji rozmixujte ponorným mixérem na hladkou kaši, přidejte vidličkou rozmačkanou hrušku a do požadované konzistence doplňte trochou mateřského nebo kojeneckého mléka. Na závěr promíchejte.

Od 1. roku

Tvarohové knedlíky s křupavým ovocem

1  špetka sůl

2  ks žloutek

500 g měkký tvaroh

1  hrnek polohrubá mouka

500  g jahody

250 g zakysaná smetana

moučkový cukr podle chuti

lyofilizované jahody a černý rybíz VitaCup

V míse smíchejte měkký tvaroh s prosátou moukou se špetkou soli. Přidejte žloutky a nejprve vařečkou a pak ručně zpracujte na hladké a pružné těsto, které se nelepí na ruce.

Těsto nechte asi půl hodiny zakryté v chladu odpočinout. Na moukou posypaném vále nebo pracovní ploše z něj pak vytvarujte váleček. Odkrajujte z něho plátky.

Zploštěte je a na každý dejte dobře omytou a osušenou jahodu zbavenou stopky. Zabalte do tvaru knedlíku.

Vkládejte do vroucí osolené vody a ihned promíchejte, aby se knedlíky nepřichytily ke dnu. Vařte mírným varem 8 až 10 minut (podle velikosti). Po této době knedlíky vyplavou na povrch.

Knedlíky dáme na talíř, ozdobíme zakysanou smetanou smíchanou s moučkovým cukrem a posypeme lyofilizovaným ovocem.

Od 12. měsíce

Jablečný crumble

6 jablek

4 lžíce másla

4 lžíce třtinového cukru

4 lžíce mletých mandlí

špetka skořice

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a pokrájejte na čtvrtky. Dejte je v zapékací mističce do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 10 minut.

Z másla, cukru, mletých mandlí a skořice udělejte drobenku. Po 10 minutách ji přidejte na jablka a dejte ještě na 15–20 minut zapéct. Podávejte vlažné.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Loading…

0

Komentáře