Od 6. měsíce
Rýžový hruškový pudink
½ hrnku BIO rýže
1,5 hrnku kojenecké vody
1 hruška
trocha mateřského nebo kojeneckého mléka
Rýži důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a v kojenecké vodě uvařte doměkka. Po odstavení a mírném vychladnutí ji rozmixujte ponorným mixérem na hladkou kaši, přidejte vidličkou rozmačkanou hrušku a do požadované konzistence doplňte trochou mateřského nebo kojeneckého mléka. Na závěr promíchejte.
Od 1. roku
Tvarohové knedlíky s křupavým ovocem
1 špetka sůl
2 ks žloutek
500 g měkký tvaroh
1 hrnek polohrubá mouka
500 g jahody
250 g zakysaná smetana
moučkový cukr podle chuti
lyofilizované jahody a černý rybíz VitaCup
V míse smíchejte měkký tvaroh s prosátou moukou se špetkou soli. Přidejte žloutky a nejprve vařečkou a pak ručně zpracujte na hladké a pružné těsto, které se nelepí na ruce.
Těsto nechte asi půl hodiny zakryté v chladu odpočinout. Na moukou posypaném vále nebo pracovní ploše z něj pak vytvarujte váleček. Odkrajujte z něho plátky.
Zploštěte je a na každý dejte dobře omytou a osušenou jahodu zbavenou stopky. Zabalte do tvaru knedlíku.
Vkládejte do vroucí osolené vody a ihned promíchejte, aby se knedlíky nepřichytily ke dnu. Vařte mírným varem 8 až 10 minut (podle velikosti). Po této době knedlíky vyplavou na povrch.
Knedlíky dáme na talíř, ozdobíme zakysanou smetanou smíchanou s moučkovým cukrem a posypeme lyofilizovaným ovocem.
Od 12. měsíce
Jablečný crumble
6 jablek
4 lžíce másla
4 lžíce třtinového cukru
4 lžíce mletých mandlí
špetka skořice
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a pokrájejte na čtvrtky. Dejte je v zapékací mističce do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 10 minut.
Z másla, cukru, mletých mandlí a skořice udělejte drobenku. Po 10 minutách ji přidejte na jablka a dejte ještě na 15–20 minut zapéct. Podávejte vlažné.
Komentáře