Také už nevíte, co nového vymyslet a hlavně rychle připravit k snídani, svačině nebo večeři? Přinášíme vám inspiraci na co nejrychlejší pokrm, který uspokojí vyznavače sladkého i slaného. Hlavní surovinou je dnes TOAST!
Toast s Nutellou a banánem
Potřebujeme na 4 porce:
- 8 ks toastového chleba
- 2 banány
- Nutelu
- máslo na pomazání
- ovoce, oříšky, jogurt na dochucení
Namažeme všech 8 toastů nutelou, na 4 díly toastů naskládáme na kolečka nakrájený banán, přikryjeme zbylými toasty. Vrch připravených toastů pomažeme lehce máslem a dáme do připraveného rozpáleného toastovače.
Hotové toasty můžete namáčet do ochuceného jogurtu s ovocem a oříšky.
Toast s avokádem a vajíčkem
Potřebujeme na 4 porce:
- 4 ks toastového chleba
- 1 avokádo
- 5 charry rajčátek
- 4 vajíčka
- sůl, pepř
- citron na dochucení
Chleba opečeme v toustovači nebo na sucho na pánvi. Oloupeme měkké avokádo, dužinu rozmačkáme vidličkou, smícháme s nadrobno nakrájenými rajčaty, citronovou šťávou, špetkou soli a pepře. Namažeme na opečené toasty. Na pánvi si připravíme na másle nebo oleji volské oko. Na každý připravený toast položíme vajíčko a dochutíme solí a pepřem.
Francouzký toast
Potřebujeme na 4 porce
- 8 ks toastů
- 4 vejce
- skořicový cukr
- 100 ml smetany na vaření nebo mléka
- máslo nebo olej na smažení
- med/marmeláda/javorový sirup/zakysaná smetana, ovoce, ořechy, máta na dochucení
Do hlubokého talíře si rozklepneme vajíčka, přidáme skořicový cukr, smetanu a vše našleháme. Tousty se musejí nasáknout, nechte je v lázni než se vám rozpálí na střední plamen pánev s máslem. Smažíme dozlatova z každé strany. Hotové toasty dozdobíme zakysanou smetanou nebo medem, sirupem nebo marmeládou. Navrch přidáme ovoce a ořechy.
Toast s čedarem a slaninou
Potřebujeme na 4 porce
- 8 ks toastů
- 16 ks plátků anglické slaniny
- 8 plátků čedaru
Na pánvi osmahneme anglickou slaninu. Připravené toasty pomažeme máslem, na toast položíme
plátek čedaru, 2 plátky osmažené slaniny, přikryjeme toastem s máslem a vložíme do toastovače.
Dobrou chuť!
Komentáře