in ,

Hruška jako ideální první příkrm

Hypoalergenní ovoce

Hrušky mají nezaměnitelnou chuť i vůni. A jako naše lokální plodina jsou ideální. Hrušky jsou lehce stravitelné a zároveň patří mezi hypoalergenní. Díky těmto vlastnostem jsou doporučovány na přípravu prvních pokrmů pro nejmenší.

Příkrmy od 6.měsíce:

Hrušková kaše

SUROVINY: 1 hruška, 2 lžíce kukuřičné krupice, 150 ml vody, 2 lžíce mateřského nebo umělého mléka
POSTUP: Kukuřičnou krupici namočte na jednu hodinu do studené vody a potom ji za stálého míchání vařte na mírném ohni cca 10 minut. Hrušku oloupejte a na jemno nastrouhejte. Přidejte 2 lžíce mléka a promíchejte. Vzniklou směsí naplňte skleničku, kterou jste předtím vytřeli rostlinným olejem. Chvilku nechte odstát a vyklopte.

Pyré z avokáda a hrušky

SUROVINY: 1/2 sladké hrušky, 1/4 avokáda
POSTUP: 1/4 zralého avokáda vydlabejte, přidejte hrušku a rozmixujte na požadovanou konzistenci

Věděli jste, že i avokádo je jedno z ideálních prvních příkrmů? Má příjemnou krémovou konzistenci a není třeba ho ani tepelně upravovat. Navíc má i vysokou výživovou hodnotu. Obsahuje množství zdravých tuků, celou řadu vitamínu – především vitamín B6, draslík a kyselinu listovou. A co je důležité – nepatří mezi alergeny!

Hruška je ideální pro první příkrmy

Příkrmy od 10.měsíce:

Rýžový nákyp

SUROVINY: 1 hruška, 1 jablko, 3 lžíce rýže, mateřské nebo umělé mléko, voda, plátek másla
POSTUP: Rýži uvařte ve vodě a zbytečnou vodu slijte. Zalijte mlékem a počkejte, dokud rýže všechno mléko nenasaje. Do zapékací misky potřené máslem vložte polovinu uvařené rýže. Jako druhou vrstvu nastrouhejte hrušku a jablko a jako poslední vrstvu dejte zase rýži. Dejte zapéct. (150 stupňů cca 10-15 minut)

Příkrmy od 12.měsíce:

Hruškové potěšení

SUROVINY: 2 lžíce jemného tvarohu, 1 bio bílý jogurt, 4 dětské piškoty, 1 hruška
POSTUP: Piškoty rozdrďte nebo nastrouhejte na struhadle, tvaroh s jogurtem vymíchejte do hladké konzistence a smíchejte spolu s piškoty. Nakonec ještě smíchejte s nastrouhanou hruškou.

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Loading…

0

Komentáře